Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

Τιμή σε 31 ήρωες της ΕΟΚΑ 1955- 59 αποδίδει το Aγία Κύπρος 204 πνοές“

Απόδοση τιμής στους ήρωες του αγώνα της ΕΟΚΑ 1955- 59 μέσω στίχων και μουσικής αποτελεί η δημιουργία cd με πρωτοβουλία του Νίκου Παπακλεοβούλου, από τη Χλώρακα, προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Κυπρίων Επιστημόνων στην Αθήνα.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Παπακλεοβούλου με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Πάφο ανέφερε πως έταξε ως σκοπό του να ασχοληθεί προσωπικά με τη συνεχιζόμενη τουρκική εισβολή και κατοχή αλλά και με τους ήρωες της ΕΟΚΑ 1955- 1959.

 
Στα πλαίσια αυτού του σκοπού, συνέχισε, έχει φροντίσει και έχουν κυκλοφορήσει μουσικά έργα τα οποία αναφέρονται στα δύο αυτά θέματα. Πρόσφατα, συνέχισε, κυκλοφόρησε διπλό cd υπό τον τίτλο “ γία Κύπρος 204 πνοές” αφιερωμένο σε 31 ήρωες της ΕΟΚΑ 1955 – 59 εκ των οποίων περιλαμβάνονται και 17 ήρωες της Πάφου.

Στο cd συμμετέχουν αξιόλογοι ερμηνευτές όπως οι Γιάννης Γιοκαρίνης, Γιάννης Δημητράς, Χρήστος Καλλόου, Μαρία Κανελλοπούλου, Εύη Καπάταη, Τάλης Κωνσταντόπουλος, Βασίλης Λέκκας, Μαρία Λυμπεράκου- Στέλλα, Ρόμπερτ Ουϊλλιαμς, Κατερίνα Σκοραλάκη, Τάσος Στέλλας και Πασχάλης Τσαρούχας.

Ο κ. Παπακλεοβούλου είπε πως είναι τέτοια η δομή των τραγουδιών ούτως ώστε ακούγοντας κάποιος το τραγούδι να πληροφορείται κατά 70% με 75% για τη ζωή και τη θυσία του ήρωα. Τα τραγούδια έχουν σταλεί σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της Πάφου.

Σε εξέλιξη, ανέφερε, βρίσκεται άλλο ένα μουσικό έργο που αποτελεί ύμνο σε άλλους 17 ήρωες της ΕΟΚΑ 1955- 59, ενώ στόχος πρόσθεσε είναι να καλυφθούν με στίχους και μουσική και οι 108 ήρωες του αγώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου