Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

Είμαι δεκαεξάρης, σας γαμώ τα Λύκεια

Είμαστεν τζιείνοι που ’μαστεν
τζι εμείς τζιαι τα παιδκιά μας·
ο σπόρος εν’ ο ίδιος, το ίδιον χωράφιν,
όσον τζι αν πολλυνίσκουσιν τες πλήξες, τα κακά μας,
εν μας λυούν τζι αν μάχουνται με βόλιν, με χρυσάφιν·
αν άλλασσεν το φυσικόν εύκολα του πλασμάτου
τζι ο Πλάστης εν’ ν’ αντρέπετουν για τούντα έρκατά του.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΠΕΡΤΗΣ

Η Λήδα Κουρσουμπά, Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων (!) του Παιδιού, εκφράζει εδώ και καιρό την άποψη ότι «υπό τις περιστάσεις, η επίσκεψη των παιδιών νηπιακής και δημοτικής ηλικίας στον χώρο των φυλακισμένων μνημάτων και της αγχόνης δεν είναι ούτε αναγκαία ούτε απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου το σχολείο να επιτύχει στον στόχο του να καλλιεργήσει τον σεβασμό στις εθνικές αξίες, την ιστορία και την παράδοσή μας». Θεωρεί δε πως σε ό,τι αφορά τα παιδιά του Γυμνασίου και Λυκείου, οι επισκέψεις θα μπορούσαν να γίνονται «αφού προηγηθεί διάλογος μαζί τους».

Η κυρία Κουρσουμπά που προφανώς αγνοεί (;) την προσφορά της ΕΟΚΑ σε αυτόν τον τόπο, που προφανώς θα προτιμούσε να είχε να κάνει με φραγκολεβαντίνους παρά με Έλληνες, που προφανώς καταριέται την ώρα και τη στιγμή που γεννήθηκε σε αυτόν τον τόπο, δεν εκφράζει καμιά άποψη τυχαία. Άλλωστε, η ΕΟΚΑ βάλλεται ποικιλοτρόπως από τον συρφετό εκείνων που, αν είχαν την ευκαιρία, θα επέλεγαν να κουβαλήσουν τα παιδιά στα μνημεία των Βρετανών, στην Κερύνεια και αλλού, στα μνημεία των Τούρκων, στα μνημεία των Ναζί (μέρες που είναι), στα μνημεία όλων εκείνων που καταδυνάστευσαν τον τόπο και που εξαιτίας τους χύθηκαν λίτρα αίματος.

Η Λήδα Κουρσουμπά δεν είναι μόνη της, ειδικά σήμερα. Με πρόσχημα τον «θάνατο», το «παρελθόν», τους «τάφους» και άλλα, αρκετοί είναι που «παίζουν» με τη διαπαιδαγώγηση, ακόμα κι αν δεν έχουν ιδέα από αυτήν. Σήμερα ειδικά, που οι καιροί «επιβάλλουν» την απαγκίστρωση από το παρελθόν, τα όρια ξεπεράστηκαν και οι αντοχές γίναν κλωστές, που λέει κι ο ποιητής. Ελέω Κυπριακού, δηλαδή, αρκετοί είναι εκείνοι που ξεφεύγουν και θεωρούν πρέπον να λησμονηθούν τα αίματα, τα κόκκαλα, οι τάφοι, τα μάρμαρα προκειμένου να ζήσουμε σαν ωραίες πεταλούδες μες στον κάμπο της νέας Κύπρου. Κάποτε δε η αισχρότητα και η μέθη τους ξεπερνά και την Κουρσουμπά. Ή το PRIO.

Η Κουρσουμπά, όπως και οι υπόλοιποι, από τους υπουργούς Παιδείας μέχρι τη Δικοινοτική Επιτροπή για την Παιδεία, δεν αξιώνουν τίποτα στην τύχη. Ούτε πράττουν οτιδήποτε δήθεν για να μην περάσουν δύσκολα παιδικά χρόνια τα ελληνοκυπριόπουλα. Ξέρουν πολύ καλά, κατά το παράδειγμα των σερ Ρόναλντ Στορς και Χέρμπερτ Ρίτσμοντ Πάλμερ, πως ο μόνος τρόπος να υποταχθεί ο κυπριακός Ελληνισμός είναι να σταματήσει να αποκαλείται πια Ελληνισμός. Να σταματήσει να αποτελεί κομμάτι των αδικημένων του Ελληνισμού, να σταματήσει να μεγαλουργεί με τη γλώσσα, το σώμα και τη θρησκεία του. Γι’ αυτό βιάζουν την Ιστορία, γι’ αυτό πολεμούν την ΕΟΚΑ, γι’ αυτό υποτιμούν τα Οκτωβριανά του 1931.

Ως εκ τούτου, η Λήδα Κουρσουμπά, βυθισμένη στη μετριότητα και την απαιδεψιά της, «όφειλε» να βρει τρόπο να απομακρύνει τα παιδιά (ως Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων τους τάχα) από την ΕΟΚΑ. Και ανακάλυψε τον θάνατο και την αγχόνη. Εξυπνάδες. Ξέρει πολύ καλά (ή της μετέδωσαν) ότι η ΕΟΚΑ κρατά όρθιο τον λαό και τον ελληνικό μας τρόπο. Ξέρει, πλαισιωμένη από τεχνικές επιτροπές, πως μονάχα αν λησμονηθεί η ΕΟΚΑ θα τουρκοποιηθεί αυτός ο τόπος κι ας μην ήταν αγώνας εναντίον των Τούρκων. Ξέρει, σε συνεννόηση με τις «αρχές» (κατοχικές ή μη), πως «ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη, είναι αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία» και αυτό δεν το αντέχει. Ξέρει πως η ΕΟΚΑ εναντιώνεται στα σχέδια διάλυσης, η ΕΟΚΑ συντηρεί την ταυτότητά μας, η ΕΟΚΑ συγκινεί τους δεκαεξάρηδες (και όχι ο Ακιντζί ή ο Αναστασιάδης), η ΕΟΚΑ απεμπολεί σάπιες συνομιλίες, η ΕΟΚΑ φωτίζει ακόμα τον δρόμο για τη λευτεριά. Και αυτό δεν το αντέχει. Θέλει πάση θυσία να δημιουργήσει μια γενιά που θα θεωρεί αποκρουστικά τα αιώνια Φυλακισμένα Μνήματα, θέλει μια γενιά που δεν θα ξέρει πού θα πατά και πού θα πηγαίνει, θέλει μια γενιά που θα λησμονήσει το «σκοτάδι» της καταπακτής του μάγκα Παλληκαρίδη για να αποδεχτεί το «φως» των αγγελικά πλασμένων κατακτητών. Και διερωτόμαστε: Δεν τα κατάφεραν οι Βρετανοί με τις αγχόνες, θα τα καταφέρει η Λήδα Κουρσουμπά; Άραγε…

Κόμμα και ρετσίνα
κι άσματα επινίκια.
Είμαι δεκαεξάρης,
σας γαμώ τα Λύκεια. 

            Αλέκος Μιχαηλίδης

Ανάσταση Τώρα

Πηγή: https://efimeridaenosis.wordpress.com/2016/11/01/%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B1%CE%BC%CF%8E-%CF%84%CE%B1-%CE%BB%CF%8D%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BF/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου