Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

Tρισάγιο του μεγάλου ήρωα της Κύπρου Κυριάκου Μάτση

«Του ανδρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται». Αυτή είναι η φράση που σκεπάζει των σπουδαίο αγωνιστή της ΕΟΚΑ, Κυριακό Μάτση, στον τάφο του, στα φυλακισμένα μνήματα, όπως και τα άλλους ηρωικούς αγωνιστές της ΕΟΚΑ. Εκεί, τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του μεγάλου ήρωα της Κύπρου, Κυριάκου Μάτση, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνά Νικολάου, εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Δεν χρειάζεται, αγαπητοί μου, να πούμε ποιος ήταν ο Μάτσης. Αυτό το λέει η ιστορία του, οι πράξεις του. Από τα δεκατρία του χρόνια που έφυγε από την ηρωογεννήτρα γη του Παλαιχωρίου, μέχρι την μέρα που άγιασε τη γη του Δικώμου με το αίμα του, πριν κλείσει τα τριάντα-τρία του χρόνια, πρόλαβε να κάνει τόσα πολλά.» δήλωσε ο Λάμπρος Λάμπρου, Πρόεδρος του Σωματείου «Ματσης» Δικώμου.

Για όσους τον έζησαν, και για όσους τον ζουν μέσα από την ιστορία, ο Κυριάκος Μάτσης αποτελεί ένα σύμβολο αγώνα για ελευθερία και για λαμπρότερο μέλλον.

Σαν σήμερα, πριν πενήντα-οκτώ χρόνια, στις μία και μισή, ώρα του μνημόσυνου, ο Κυριάκος Μάτσης θυσίασε τη ζωή του στον βωμό μίας ελεύθερης Κύπρου και για να ζουν ειρηνικά οι κάτοικοί της. Στις δεκαεννέα Νοεμβρίου του χίλια-εννιακόσια-πενήντα-οκτώ, στο σκλαβωμένο, σήμερα, Δίκωμο, ένα από τα μεγαλύτερα ηρωικά σύμβολα της Κύπρου, ο Κυριάκος Μάτσης, έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στις σελίδες της Κυπριακής Ιστορίας.

Στεφάνια κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, του Αρχηγείου Αστυνομίας, διάφορων Σωματείων, Δήμων και Κοινοτήτων.

Δείτε εδώ το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=BhdU4sqLbjU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου