Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Η κηδεία του Χαράλαμπου Μούσκου

Συνεχίζουμε το αφιέρωμα μας στον Ήρωα Χαράλαμπο Μούσκο, με την φωτογραφία από την κηδεία του, όπου χιλιάδες κόσμου γονυπετής υποκλίθηκαν στο σεπτό σκήνωμα του ήρωα, από όπου περνούσε η νεκροφόρα.

Έχουμε χρέος να τιμούμε και να θυμόμαστε τις περιόδους που μας χάραξαν ανεξίτηλα ως έθνος. Να μιλάμε για τους ήρωες, και τους μάρτυρές μας.

Γυρίζοντας στις Εθνικές μας ρίζες βρίσκουμε ως Έλληνες τον καλύτερο εαυτό μας. Μαθαίνουμε να ξεχωρίζουμε το σημαντικό από το ευτελές. Επαναπροσδιορίζουμε τις προτεραιότητες μας.
Το χρειαζόμαστε αυτό σήμερα. Μας το επιβάλλει η σύγχρονη δυσμενής πραγματικότητα της ιδιαίτερης μας πατρίδας.

Αυτοί που μεγαλούργησαν με τις πράξεις τους αλλά κυρίως με την ψυχική τους δύναμη και αυταπάρνηση το 1955-1959, δείχνουν σ’ εμάς τους μεταγενέστερους το πόσο βαρύ πρέπει να νοιώθουμε το χρέος και την ευθύνη απέναντι στην πατρίδα. Το πόσο πρέπει να παραμερίζουμε τους εγωισμούς και τις μικρότητες για να μπορούμε να εκτελούμε το πραγματικό καθήκον μας. Το πραγματικό μεγαλείο και την αληθινή καταξίωση.

Είναι τεράστιο και πολύ βαρύ αυτό το χρέος που επωμιζόμαστε και οφείλουμε να το κάνουμε ξανά βίωμα. Διότι δεν είναι μόνο χρέος μνήμης.

Είναι χρέος ζωής.

Ιστορικές Μνήμες Ε.Ο.Κ.Α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου