Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

Κύριε Μουσταφά με όλο το σεβασμό αλλά, άι σιχτίρ

Του Τάσου Χριστοδούλου

Και αυτό που νιώθουν πολλοί –ασφαλώς και όχι όλοι- Ελληνοκύπριοι είναι αγανάκτηση, θύμο και απογοήτευση με αυτά που ο κ. Ακιντζί ξεστομίζει δημόσια ως πολιτικές θέσεις λίγο πριν απ’ την Γενεύη και την διεθνή διάσκεψη για την Κύπρο στις 12 Ιανουαρίου.

Ο κ. Ακιντζί από «άγγελος επί της γης», όπως παρουσιάστηκε αφενός στην Τ/κ κοινότητα προεκλογικά και αφετέρου όπως επιχείρησαν να τον πλασάρουν ελληνοκυπριακά κόμματα στην δική μας πλευρά, έχει βγάλει το ψεύτικο προσωπείο αποκαλύπτοντας έτσι, ότι πίσω από τον «κουμπάρο Λεμεσιανό», κρύβεται εκείνο, το ίδιο και απαράλλακτο πρόσωπο ενός αδιάλλακτου κατοχικού ηγέτη που εξυπηρετεί στην Κύπρο ως ανδρείκελο τα συμφέροντα της «μαμάς» Τουρκίας.
  • «Λύση μόνο, με εγγυήσεις της Τουρκίας, παραμονή Τουρκικών στρατευμάτων και εκ περιτροπής Προεδρία»
  •  «Τα παιδιά των προσφύγων, δεν είναι πρόσφυγες»
  •  «Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα υπογράψει την συμφωνία»
  • «Μαξιμαλιστικές οι θέσεις των Ελληνοκύπριων για το εδαφικό και την Μόρφου»
Αυτές είναι ενδεικτικά μερικές από τις δηλώσεις του κ. Ακιντζί οι οποίες αποτυπώνουν ακριβώς την διάθεση και την διπλωματική τακτική που ακολουθεί στη γραμμή που χαράζει ο ισλαμοφασίστας Ταγίπ.

Ο Μουσταφά θέλει να καταργηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία την οποία θεωρεί «εκλιπούσα».  
Θέλει στη νέα ομόσπονδη δομή, που θα δημιουργηθεί,  να συνεχιστούν και να διαιωνιστούν όλες εκείνες οι πρόνοιες του συντάγματος του ‘60 που έδωσαν την ευκαιρία στη Τουρκία, να εισβάλει, να σκοτώσει, να βιάσει και να μας προσφυγοποιήσει το ‘74.

Θέλει δηλαδή την συνέχιση εγγυητικών δικαιωμάτων και παραμονής ξένου τουρκικού στρατού (για 15 χρόνια…) στο νησί μετά την λύση.

Την ίδια ώρα θέλει από την πρώτη μέρα της λύσης η Τ/κ κοινότητα να συμμετάσχει στα όργανα του νέου κράτους και ο ίδιος να καταστεί και Πρόεδρος ολόκληρης της νήσου εκ περιτροπής.
Θέλει και την Μόρφου, θέλει και τους εποίκους.

Θέλει δηλαδή δια της υπογραφής μας να νομιμοποιήσουμε όσα εμείς δεν θέλουμε.

Γι αυτά όλα κ. Ακιντζί και ακόμα παραπάνω με όλο το σεβασμό αλλά, άι σιχτίρ.

Πηγή: http://www.tothemaonline.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου