Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Μνημόσυνο ηρώων ΕΟΚΑ Λευκωσίας

Πρόκειται για μία συγκέντρωση που επαναφέρει στο προσκήνιο το μαρτύριο και τη δόξα της γενιάς των ηρώων, είπε μεταξύ άλλων, στον επιμνημόσυνο λόγο του ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου.

Ο κ. Νικολάου δήλωσε πως, «Όποιες και εάν είναι οι διαφορές μας. Όποιες και εάν είναι οι αντιρρήσεις μας, μας ενώνει η ιστορική και ηθική μας υποχρέωση. Να τιμήσουμε δηλαδή, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη, τους αγώνες και τις θυσίες των ηρώων μας.»

Οι Άγγλοι προσπαθούσαν να κάθε τρόπο να κάμψουν την αγωνιστικότητα των κυπρίων. Επέβαλλαν κατ οίκον περιορισμούς, προέβαιναν σε συλλήψεις και σε προσωποκρατήσεις χωρίς εντάλματα και δίκες. Έκλειναν Γυμνάσια και δολοφονούσαν μαθητές, όπως τον επτάχρονο Δημητράκη Δημητριάδη, ενώ εφάρμοζαν απάνθρωπες μεθόδους ανάκρισης και βασανισμού και έστελλαν κόσμο στην αγχόνη.

Του μνημόσυνου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Αγωνιστών μελών της ΟΧΕΝ και απαγγελία του εθνικού ύμνου

Tελέστηκε και το ετήσιο μνημόσυνο πεσόντων Μαρωνιτών κατά την τουρκική εισβολή. Την πολιτεία εκπροσώπησε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, ο οποίος και κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του προέδρου της Δημοκρατίας

Δείτε εδώ το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=aHcol0XK4Kk

Πηγή: http://www.ant1iwo.com


 Φωτογραφία Αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου