Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Μάριος Χριστοδουλίδης

Η οικογένεια των γνήσιων αγωνιστών της ΕΟΚΑ είναι από την περασμένη Κυριακή φτωχότερη. Έχασε ένα από τα εκλεκτότερα μέλη της. Τον Μάριο Χριστοδουλίδη. Τον αθόρυβο, ταπεινό, ανυπότακτο, αλύγιστο και ενσυνείδητο αγωνιστή, που τίμησε τον ιερό του όρκο κι έμεινε πιστός στα αθάνατα εθνικά ιδεώδη μέχρι την τελευταία του πνοή.
Τον άνθρωπο, που με την πιστή του σύζυγο Έλλη εκτελούσαν χρέη φρουρού - φύλακα αγγέλου του Αρχηγού της θρυλικής ΕΟΚΑ, Διγενή, από το καλοκαίρι του 1956, που τον φιλοξενούσαν στο σπίτι τους, μετά τη διάσπαση του στρατιωτικού κλοιού στα βουνά του Κύκκου.

Στο σπίτι του Μάριου και της Έλλης Χριστοδουλίδη ανοίχθηκε το κρησφύγετο που έγινε το Αρχηγείο της ΕΟΚΑ, κάτω από την κουζίνα. Από το υπόγειο αυτό κρησφύγετο ο μεγάλος Διγενής, που υβρίζεται και αμφισβητείται σήμερα από τους αχάριστους τουρκοπροσκυνημένους και αγγλολάγνους ανανιστές, κατηύθυνε τον ιερό, αδικαίωτο Απελευθερωτικό Αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού.
Ο Μάριος Χριστοδουλίδης, η σύζυγός του Έλλη και ο Αντώνης Γεωργιάδης είναι οι μόνοι που είχαν τη μεγάλη τιμή να ζουν κοντά στον Αρχηγό Διγενή και να μοιράζονται μαζί του τις έγνοιες και τις αγωνίες του, μέχρι το τέλος του Αγώνα.
Σ’ όλη του τη ζωή, ο αείμνηστος Μάριος υπήρξε υπόδειγμα οικογενειάρχη και ανιδιοτελούς πατριώτη χαμηλών τόνων. Ήταν πιστός σύζυγος και στοργικός πατέρας.
Φίλος ειλικρινής με τους φίλους του και πολύ αγαπητός από την οικογένεια των αγωνιστών της ΕΟΚΑ. Ο θάνατός του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στις τάξεις των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, που εξακολουθούν να παραμένουν πιστοί στον όρκο τους και επιμένουν πεισματικά να σκέφτονται και να ενεργούν ελληνικά, κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που περνά η ιδιαίτερη πατρίδα μας.

Στο καλό, σεμνέ αγωνιστή Μάριε, αιωνία σου η μνήμη κι ελαφρό να 'ναι το χώμα που σε σκεπάζει.

Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης

Πηγή:  http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/386287/marios-xristodoulidisΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου