Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

ΑΚΕΛ: «Φασίστας και δολοφόνος ο Γρίβας»

Δήλωση Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις Γιώργου Λουκαΐδη σχετικά με την παρουσία στελεχών του ΔΗΣΥ στο μνημόσυνο του ολετήρα της Κύπρου Γεώργιου Γρίβα Διγενή:

«Η παρουσία, για μια ακόμη φορά, της κυβέρνησης και του Συναγερμού στο μνημόσυνο του Γρίβα συνιστούν βάναυση πρόκληση απέναντι στην κυπριακή κοινωνία και τον λαό μας, ο οποίος συνεχίζει να υποφέρει από τις τραγικές συνέπειες της προδοτικής, φασιστικής δράσης της ΕΟΚΑ Β’, της οποίας ο Γρίβας υπήρξε ιδρυτής και αρχηγός.

Η απόδοση τιμής και μάλιστα από την επίσημη κυβέρνηση, σ’ ένα άνθρωπο που όλη του η διαδρομή είχε καταστεί συνώνυμη με το φανατισμό και την ακροδεξιά, τη μισαλλοδοξία και το σοβινισμό και του οποίου οι πράξεις έσπειραν τον θάνατο και τον όλεθρο, ενέχει αρνητικότατες επιπτώσεις και προεκτάσεις.

Υπονομεύει την τόσο αναγκαία ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο,  την οποία επιλεκτικά προφανώς θυμούνται οι κυβερνώντες. Στέλνει λανθασμένα μηνύματα σ’ ότι αφορά το κυπριακό, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία. Προσβάλει τη μνήμη όσων αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την υπεράσπιση της δημοκρατικής νομιμότητας στον τόπο μας. Δημιουργεί προϋποθέσεις για υιοθέτηση από μερίδα της νέας γενιάς της φασιστικής ιδεολογίας και πρακτικής του Γρίβα, με ότι αυτό συνεπάγεται.»


2 σχόλια:

  1. Παρέλαβαν το κόμμα που ίδρυσαν άνθρωποι αγνοί, πραγματικοί εκπρώσωποι της εργατειάς που αγωνίστηκαν για το ψωμί και για την λευτεριά και με απατηλά συνθήματα ο λαός τους έδωσε την εντολήν να κυβερνήσουν και σε μιάν μόνον θητείαν κατόρθωσαν να διαλύσουν τα πάντα. Αφού έργον δεν ήσαν ικανοί να παράξουν τους απέμεινεν η προπαγάνδα με την ΕΟΚΑ Β. και τον Γρίβα. Πόσο όμως θα μπορούσε να αναμασούν τα ίδια? Παράλληλα τα χρόνια πέρασαν και στο προσκύνιο ήρθαν καινούργοι που δεν έζησαν την εποχήν της καραμέλλας που αναμασούν και τους είναι αδιάφορο για κάτι της εποχής κάποιων που τώρα είτε δεν είναι στην ζωή η και αν είναι βρίσκονται σε βαθειά γεράματα. Αποτέλεσμα το πάλε ποτέ μέγα και τρανόν κόμμα του λαού να συρρικνωθή και όπου νάσε παει να διαλυθή. Όταν σε παίρνει ο ποταμός αρπάζεσαι από όπου βρής ίσως γλυτώσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. OI MONOI ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΣΑΣΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΓΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΟΥΒΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΕΣΣΔ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Ο ΓΡΙΒΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΜΑΤΑΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή