Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

Χωρίς χειροπιαστά αποτελέσματα η πρώτη μέρα στη ΓενεύηΤη δεύτερη ημέρα οι δυο πλευρές αναμένεται να συζητήσουν στο πλαίσιο έξι συμφωνημένων σημείων στο κεφάλαιο της Διακυβέρνησης, αλλά και σε ζητήματα που αφορούν την οικονομία και τα θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι διαπραγματευτές των δυο πλευρών, έχουν ετοιμάσει έγγραφο με τις διαφωνίες στα κεφάλαια Περιουσιακού και Διακυβέρνησης, βάσει των οποίων έγινε τη Δευτέρα η συζήτηση στο Περιουσιακό και αναμένεται το ίδιο να γίνει και για το κεφάλαιο της Διακυβέρνησης.

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας με πρώτο θέμα συζήτησης το Περιουσιακό, ακολούθως έγινε μια πρώτη συζήτηση πάνω σε ζητήματα Διακυβέρνησης. Στην απογευματινή συνάντηση της πρώτης μέρας έγινε brainstorming επί των ζητημάτων της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων.

Στο ενδιάμεσο, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, κ. Έιντε, παρέθεσε Διάσκεψη Τύπου στην οποία ξεκαθάρισε πολλά από τα ζητήματα, κυρίως όσο αφορά στο διαδικαστικό μέρος και τις προσδοκίες που εκπηγάζουν από τη Διάσκεψη για την Κύπρο, η οποία αρχίζει στις 12 Ιανουαρίου. 

Οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν εμπλακεί στη διαδικασία της πρώτης μέρας σε δυο σημεία. Το πρώτο σημείο αφορούσε σε πλήρη και ενδελεχή ενημέρωσή τους από την Ερατώ Μαρκουλλή, η οποία είχε συμμετάσχει στη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί για το Περιουσιακό. Το δεύτερο σημείο αφορούσε ανταλλαγή απόψεων με τους κκ. Μαυρογιάννη και Χριστοδουλίδη σε σχέση με τα ζητήματα ασφάλειας και εγγυήσεων, τα οποία συζητήθηκαν στη δεύτερη συνάντηση της Δευτέρας. 

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/393852/livexoris-xeiropiasta-apotelesmata-i-proti-mera-sti-genevi#sthash.qZlP1xxT.dpuf


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου