Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Ακυρώνουν το Ενωτικό Δημοψήφισμα ΑΚΕΛ και ΔHΣΥ

Στη Ολομέλεια οδηγείται η πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ για τροποποίηση του νόμου περί Κοινοτικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης για Μεταβίβαση της Ασκήσεως των Αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Κοινοτικής Συνελεύσεως και της Ιδρύσεως του Υπουργείου Παιδείας Νόμου, που δίνει την εξουσία στον Υπουργό να καθορίζει με εγκυκλίους τους εορτασμούς στα σχολεία.

Η πρόταση νόμου κατατέθηκε μετά το θέμα που προέκυψε με την τροποποίηση του κανονισμού για τη λειτουργία των Σχολείων Μέσης από το ΕΛΑΜ ώστε να υπάρχει 10λεπτη αναφορά στο ενωτικό δημοψήφισμα.

Η συζήτηση διεξήχθη υπό ένταση και αμφισβήτηση της διαδικασίας και της λειτουργίας της Βουλής αφού κατά την τοποθέτηση για την άρση της πρότασης νόμου στην Ολομέλεια υπήρξε ισοψηφία 5 -5 που προκάλεσε ζήτημα κανονισμού της Βουλής. Υπέρ της άρσης της πρότασης νόμου ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής τάχθηκαν οι Βουλευτές του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ. Τα δύο κόμματα έχουν 6 μέλη και τα κόμματα ΔΗΚΟ, Συμμαχία Πολιτών, Αλληλεγγύη και Κίνημα Οικολόγων που αντιτίθενται έχουν 5 ψήφους.

Κατά το χρόνο της τοποθέτησης απουσίαζε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Λεμεσού Γιώργος Γεωργίου και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι ο Βουλευτής του κόμματος τους τοποθετείται υπέρ, γεγονός που προκάλεσε συζήτηση παρουσίας – ψήφου.

Τελικά η πρόταση νόμου οδηγείται στην Ολομέλεια της Βουλής μετά από ερμηνεία του κανονισμού λειτουργίας της Βουλής, ο οποίος στο άρθρο 46 διαλαμβάνει ότι οι αποφάσεις των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών λαμβάνονται με πλειοψηφία και σε περιπτώσεις ισοψηφίας ο Πρόεδρος της Επιτροπής ή ο αναπληρών αυτόν έχει δεύτερη νικώσα ψήφο.

Ο Βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών Παύλος Μυλωνάς αποχώρησε διαμαρτυρόμενος.

Η πρόταση νόμου αναμένεται να είναι ενώπιον της Ολομέλειας τη μεθεπόμενη Παρασκευή.

ΚΥΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου