Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

ΤΜΤ: Να αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος οι Ε/κΟ σύνδεσμος των βετεράνων της ΤΜΤ, διατύπωσε τη θέση πως αν η ε/κ πλευρά επιθυμεί τη συνέχιση των συνομιλιών και την επίτευξη συμφωνίας, τότε θα πρέπει να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος, αλλά και ότι το τ/κ συνιστών κρατίδιο είναι η «ΤΔΒΚ».

Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα, ο σύνδεσμος εξέδωσε «ομόφωνη» ανακοίνωση, υπογεγραμμένη από τον πρόεδρό του, Τσελάλ Μπαγιάρ, στην οποία -μεταξύ άλλων- αναφέρεται ότι προϋπόθεση για τη συνέχιση των συνομιλιών, είναι η άρση του εμπάργκο και της λεγόμενης απομόνωσης των Τ/κ και η αποδοχή της πολιτικής ισότητας με κυριαρχία των δύο κρατών και της διζωνικότητας ως «αρχών» της λύσης.

Ο σύνδεσμος επιρρίπτει ευθύνες στον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για υποχωρήσεις στο θέμα των εγγυήσεων, όπως επίσης και στο εδαφικό και περιουσιακό, και προβάλλει τον ισχυρισμό ότι η απόφαση της Βουλής σε σχέση με το ενωτικό δημοψήφισμα, καταδεικνύει πως η ε/κ πλευρά δεν έχει εγκαταλείψει την Ένωση και αντιμετωπίζει τους Τ/κ ως μειονότητα.

Ο σύνδεσμος προβάλλει ακόμη διάφορους άλλους ισχυρισμούς, όπως ότι με τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου του 1977 και 1979, οριστικοποιήθηκε η διχοτόμηση (Taksim) και επιτεύχθηκε η λύση (του Κυπριακού). Αλλά και πως τα ΗΕ δεν μπορούν να εγγυηθούν την ειρήνη και πως ο τουρκικός στρατός είναι αυτό που εγγυάται την ειρήνη στην Κύπρο και ως εκ τούτου οι εγγυήσεις της Τουρκίας και η μόνιμη παρουσία του τουρκικού στρατού στο νησί κρίνεται ζωτικής σημασίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου