Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο της Νίτσας Χατζηγεωργίου (Βίντεο)

Πολιτική ηγεσία, συνδημότες και πλήθος κόσμου τίμησαν σήμερα την ηρωίδα του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59, Νίτσα Χατζηγεωργίου στο ετήσιο μνημόσυνο που τέλεσε η Ένωση Νέων Αγίου Δομετίου.

Στον επιμνημόσυνο λόγο του ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΝΑΔ, Γιαννάκης Μάτσης αναφέρθηκε στη δράση της Νίτσας Χατζηγεωργίου.

Ο Επίτιμος Πρόεδρος ΕΝΑΔ Γιάννης Μάτσης είπε ότι «Αν ζούσε σήμερα η Λίτσα θα θλιβόταν από τα γεγονότα και από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Κύπρος. Η Κύπρος αντιμετωπίζει σήμερα επιδίωξης και ύπαρξης για όσους δεν το αντιλαμβάνονται/ Για ποια Κύπρο αγωνιζόμασταν το 55-59;»

Η Νίτσα Χατζηγεωργίου ήταν ένα από τα πολυτιμότερα στελέχη της οργάνωσης εφόσον μετείχε σε καθοριστικές επιχειρήσεις όπως η μεταφορά του Γρηγόρη Αυξεντίου από τον Πενταδάκτυλο στην Κακοπετριά το 1955 ενώ έλαβε μέρος και στην απόπειρα απόδρασης του μελλοθάνατου Μιχαλάκη Καραολή.

Ο Πρόεδρος ΕΝΑΔ Χαράλαμπος Λοττας είπε ότι «Δεν είναι μικρής σημασίας η επετειακή και επιμνημόσυνη απόδοση φόρου τιμής προς όλους εκείνους που έσπευσαν να απελευθερώσουν την πατρίδα και να θυσιάσουν την ζωή τους κατά την επιτέλεση του υπέρτατου χρέους»
Μετά το τέλος του αγώνα, η Λίτσα Χατζηγεωργίου έζησε έναν ακόμα μεγαλύτερο Γολγοθά αφού έζησε μέσα στην φτώχεια γνωρίζοντας την περιφρόνηση από το κράτος, την εξαθλίωση και την πείνα.

Μετά το μνημόσυνο ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή της Νίτσας Χατζηγεωργίου στον περίβολο του Οικήματος της ΕΝΑΔ.

Πατήστε εδώ για το βίντεο

 Πηγή: Ant1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου