Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Ίδρυμα Διγενή: «Σεβαστείτε τον Αρχηγό και τα δικαιώματα του ιδρύματος»

Είναι θλιβερό γεγονός, το ότι με αφορμή την υποβολή αιτήσεως του Ιδρύματος προς τον Δήμο Λεμεσού για έκδοση Πολεοδομικής Αδείας, βρήκαν ευκαιρία οι γνωστές αντιδραστικες δυνάμεις να συνασπισθούν και να βγάλουν τα απωθημένα τους κατά του αρχηγού του απελευθερωτικού αγώνα, στερώντας απο το ίδρυμα το βασικό και αναφαίρετο δικαίωμα να διαχειριστει και να αξιοποιήσει τη περιουσία του. Τη περιουσία που ο ίδιος ο αρχηγός του απελευθερωτικού αγώνα διέθεσε προς κοινωνικό όφελος.

Επί δεκαετίαν και πλέον το ίδρυμα υφίσταται συνεχή εμπαιγμό και στέρηση των δικαιωμάτων του, απο τις διοικήσεις του Δήμου Λεμεσού. Μας ενέπλεξαν σε μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα για να δικαιωθούμε εν τέλει με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που εκδόθηκε τον Μάϊο 2015. Αλλά και μετα την έκδοση της δικαστικής απόφασης, παρα τις έντονες και συνεχείς οχλήσεις και εκκλήσεις μας να συμμορφωθούν με τη δικαστική απόφαση ( απεστάλησαν τουλάχιστον 20 επιστολές, μηνύματα, υπομνήματα, εκκλήσεις μας προς τον Δήμο Λεμεσού) δεν υπήρξε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, παρα μόνο υποσχεση οτι θα μελετησουν το θέμα σοβαρα και θα μας απαντησουν.

Αυτή ειναι η ευνομία, η χρηστή διοίκηση, ο σεβασμός στα δικαιώματα των πολιτών;
Και ενω αναμέναμε λογικά από τη νεα διοίκηση του Δήμου λεμεσού να συμμορφωθεί με τη δικαστική απόφαση, έστω και δυο χρόνια μετά, πληροφορηθήκαμε, απο φίλους του ιδρύματος, ότι στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανεβλήθη η λήψη αποφάσεως επ αόριστον . Ολα αυτά βεβαίως συμβαίνουν ερήμην ημών των άμεσα ενδιαφερομένων και χωρίς να μας ενημερώσουν.

Κάνουμε δημόσια έκκληση προς κάθε αρμόδια αρχή σε αυτό τον τόπο, προς τον Γενικό Εισαγγελέα, τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Επίτροπο Διοικήσεως, τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και γενικά προς κάθε αρμόδια αρχή, να παρέμβουν για να αποκατασταθεί η νομιμότητα. Να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα του ιδρύματος επί της περιουσίας του. Να συμμορφωθούν άμεσα με τη δικαστική απόφαση εκδίδοντας την ζητούμενη οικοδομική άδεια .

Θα επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά, το ϊδρυμα Στρατηγού Γ. Γρίβα Διγενη, δεν είναι ούτε κόμμα, ούτε πολιτική παράταξη και δεν έχει ανάμιξη στη πολιτική ζωή Είναι νομικό προσωπο δημοσίου δικαίου με έδρα στην Αθήνα, που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπ. Οικονομικών της Ελλάδος και διαχειρίζεται περισουσία ταγμένη προς εξυπηρέτηση κοινοφελών σκοπών.

Δεν ειναι νοητό , η άσκηση των νομίμων δικαιωματων του ιδρύματος επί της περιουσίας του, να εξαρτάται ούτε από τις αντιδράσεις των κάθε είδους πολεμίων του αρχηγού του απελευθε- ρωτικού μας αγώνα, ούτε από τις φοβίες του Μουσταφά.

Αθήνα 2 Μαρτίου 2017

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΚΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΑ ΜΕΛΗ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΝΤΖΟΥΡΑΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου