Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Αιχμηρή ανακοίνωση από Συνδέσμους Αγωνιστών ΕΟΚΑ για Βουλή

 ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Σε πιο ήπιους τόνους συνεχίστηκε η αντιπαράθεση για τα όσα θλιβερά έλαβαν χώραν την Παρασκευή στον, κατά τ’ άλλα, ναό της Δημοκρατίας, Βουλή των Αντιπροσώπων. ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ υπεραμύνθηκαν της απόφασής τους να υπερψηφίσουν την πρόταση νόμου, με την οποία πλέον ο Υπουργός Παιδείας θα καθορίζει τις σχολικές επετείους για τις οποίες θα γίνεται ανάγνωση μηνυμάτων και ολιγόλεπτη συζήτηση στην τάξη, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα επανέλαβαν τις θέσεις τους περί υποταγής στις απαιτήσεις του Μουσταφά Ακιντζί.

Υπενθυμίζεται πως κατά την ψηφοφορία της Παρασκευής 20 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της προάσπισης του θεσμού της Νομοθετικής Εξουσίας. Πρόκειται για τους βουλευτές του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο, Άγγελο Βότση, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, Πανίκο Λεωνίδου, Μαρίνο Μουσιούττα, Χρίστο Ορφανίδη, Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη και Γεώργιο Προκοπίου, της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, Κωστή Ευσταθίου και Ηλία Μυριάνθους, της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα και Άννα Θεολόγου, της Αλληλεγγύης Μιχάλη Γιωργάλλα και Γιώργο Παπαδόπουλο, του ΕΛΑΜ Χρίστο Χρίστου και Λίνο Παπαγιάννη, των Οικολόγων Γιώργο Περδίκη και δύο του ΔΗΣΥ τους Αντρέα Κυπριανού και Ελένη Σταύρου που δεν ακολούθησαν την κομματική γραμμή.

Σημειώνεται πως, αν και ήταν παρόντες, οι Δημήτρης Συλλούρης και Ζαχαρίας Κουλίας δεν ψήφισαν, ο μεν πρώτος επειδή είναι Πρόεδρος της Βουλής κι ο δεύτερος επειδή την ώρα της ψηφοφορίας είχε βγει από την αίθουσα, ενώ οι βουλευτές Χαράλαμπος Θεοπέμπτου των Οικολόγων και Παύλος Μυλωνάς της Συμμαχίας Πολιτών απουσίαζαν, ο πρώτος σε κοινοβουλευτική αποστολή κι ο δεύτερος για προσωπικούς λόγους. Από τη Βουλή απουσίαζαν, επίσης, δύο βουλευτές του ΑΚΕΛ, η Ελένη Μαύρου σε αποστολή και ο Αδάμος Αδάμου για προσωπικούς λόγους.

Εν τω μεταξύ, αιχμηρή ανακοίνωση για τα τεκταινόμενα στο Κοινοβούλιο εξέδωσαν οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-59. «Περίλυπος εστίν η ψυχή μας, άχρι θανάτου», σημειώνουν οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών, τονίζοντας ότι η Εβδομάδα των Παθών του Θεανθρώπου εγκαινιάζεται με τα πάθη της μαρτυρικής μας πατρίδας, που πορεύεται με τον δικό της σταυρό προς τον Γολγοθά.

«Τραγικά για μας όσα ανεύθυνα και απερίσκεπτα έλαβαν χώραν τις τελευταίες ημέρες με το θέμα του εορτασμού της επετείου του εθνικού μας δημοψηφίσματος», αναφέρουν, προσθέτοντας ότι το Ενωτικό Δημοψήφισμα, που αποτελεί τον φωτεινό σηματοδότη της ενότητας του λαού μας, η πολιτική μας ηγεσία το μετέτρεψε, δυστυχώς, ως στοιχείο διχαστικό.

«Η πολιτική ηγεσία του τόπου με τους χειρισμούς της εξευτέλισε και προσέβαλε την τιμή και την αξιοπρέπεια του λαού μας. Η τουρκοκυπριακή πλευρά δοκίμασε την αντοχή και την αξιοπρέπειά μας. Γελοιοποιηθήκαμε! Και διερωτάται κανείς: Θα δυσκολευτούν οι Τούρκοι να δημιουργήσουν παρόμοια γεγονότα, αφού εμείς δεν έχουμε την ψυχική αντοχή και τη δύναμη να αντισταθούμε;
»Αν μισούνται ανάμεσά τους, δεν τους πρέπει ελευθεριά, κατά τον εθνικό μας ποιητή. Και
διερωτόμαστε: Πού οδηγούμεθα; Πού σταματούμε; Άραγε υπάρχει κατά τον Παλαμά τελευταίο σκαλί στου κακού τη σκάλα ή κατρακυλούμε στο βάραθρο χωρίς τελειωμό; Η κατάρα των αγνών ανθρώπων θα κατατρέχει όλους τους ενόχους από το 1960 μέχρι σήμερα. Ας όψονται οι ένοχοι», καταλήγουν.Πηγή: https://www.ekirikas.com

1 σχόλιο:

 1. ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟΝ ΜΟΥ
  Η ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΕΠ ΑΥΤΩΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ.και
  ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΤΣΑΡΩΝ και
  ΤΩΝ ΡΑΓΙΑΔΩΝ και
  ΤΩΝ ΚΡΥΠΤΟ ΦΥΓΑΔΩΝ........ ΑΜΗΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή