Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Όταν ο Διγενής κάλεσε την Αριστερά να συμμετάσχει στον ΑγώναΠολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν κατά το πέρασμα του χρόνου και 60 χρόνια μετα τον Αγώνα της ΕΟΚΑ, σχετικά με την στάση του Διγενή απέναντι στην Αριστερά, και το ΑΚΕΛ γενικότερα. Η ουσία όμως, είναι στο τι έγινε τότε, τι γράφτηκε τότε, και ποια ήταν η αντιμετώπιση του στρατιωτικού Αρχηγού της οργάνωσης, ως προς τα μέλη αλλά και την ηγεσία του ΑΚΕΛ, που λειτουργούσε ουσιαστικά κάτω από την ομπρέλα του ΚΚΕ Ελλάδος, και το Νίκο Ζαχαριάδη, Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωση του ο Διγενής, αναφέρει τα εξής: 

 

«Καλούμε τους τίμιους αριστερούς, να προσχωρήσουν εις τις τάξεις του Εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος μας. Θα τους δεχθούμε ευχαρίστως ως άτομα, διότι σκοπός μας είναι στον Αγώνα αυτόν, να λάβουν μέρος όλοι που σκέπτονται πατριωτικά και θέλουν να κτυπήσουν τον κατακτητή. Όλοι μας, προπαντός ο λαός, ο εργάτης, ο αγρότης, οι δύο στυλοβάτες του σημερινού κοινωνικού καθεστώτος μας, να βρουν κατανόηση και ανταμοιβή των κόπων και των θυσιών τους. Εμείς δεν είμαστε ούτε ιμπεριαλιστές ούτε κεφαλαιοκράτες αλλά παιδία φτωχά του λαού που ζούνε με τον ιδρώτα τους αλλά και με παλμό εθνικό μακριά από κάθε ξένη επιρροή και προπαγάνδα». 

Μετά το τέλος του Αγώνα γράφει ο Διγενής: 

«Όταν σήκωσα το λάβαρο του Εθνικού μας κινήματος, κάλεσα όλους εις τον στίβον της παλαίστρας, όλους ανεξαιρέτως κοινωνικών ή πολιτικών φρονημάτων. Ο Αγώνας ήτο κοινώς και δικαίωμα όλων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου