Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Αφού ο Διγενής ήρθε στην Κύπρο να καταστρέψει την Αριστερά, γιατί δεν εκτέλεσε κανένα ηγετικό της στέλεχος;60 χρόνια μετά, και το ΑΚΕΛ όπως και τα όργανα του, διατυμπανίζουν και διδάσκουν στους νεότερους αριστερούς, ότι ο σκοπός του Διγενή το 1955-1959 ήταν να εξόντωση το ΑΚΕΛ στην Κύπρο και πάσας μορφής Αριστερό. Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, μια μέρα μετα την αποκατάσταση των «αδικοδολοφονηθέντων για τα πολιτικά τους φρονήματα» από το Υπουργικό συμβούλιο του Δημήτρη Χριστόφια, δήλωνε τα εξής:

«Ήταν ο μόνος αγώνας όπου οι Ελληνοκύπριοι θύματα ήταν περισσότεροι από τον εχθρό».

Εδώ συμβαίνει το εξής που δείχνει το ψέμα του Γ.Γ του ΑΚΕΛ. Οι Άγγλοι, ανέγειραν μνημείο πεσόντων κατά την περίοδο 1955-1959 στην κατεχόμενη Κερύνεια, όπου σε αυτό αναγράφονται 371 ονόματα Άγγλων στρατιωτικών και στρατιωτών ενώ οι εκτελεσθέντες από την ΕΟΚΑ είναι 120 μεταξύ αυτών οι 23 αριστεροί. Για το συγκεκριμένο μνημείο διαμαρτυρήθηκε και η Αριστερά, πριν ο ίδιος ο Γ.Γ. του Ακέλ κάνει την πιο πάνω δήλωση. Άρα εδώ αντιλαμβανόμαστε ότι οι προθέσεις της Αριστεράς, ακόμη και προς τους «αδικοδολοφονηθέντες για τα πολιτικά τους φρονήματα» που αποκατέστησε, δεν είναι αγνές. 

Επίσης όπως όλοι γνωρίζουμε το ΑΚΕΛ στράφηκε από την 1η Απριλίου 1955 εναντίον της Ε.Ο.Κ.Α. αποκαλώντας του αγωνιστές «τρομοκράτες ,τραμπούκους, ψευτοδηγενίδες, βαρελότους κλπ». Γιατί ο Διγενής μετα την επίθεση της αριστεράς, και αφού ο σκοπός του πάντα σύμφωνα με την αριστερά ήταν να εξόντωση κάθε τι κουμμουνιστικό στην Κύπρο, δεν διέταξε την εκτέλεση κάποιου ηγετικού στελέχους τους ΑΚΕΛ; Του Εζεκία Παπαϊωάννου, του Αντρέα Ζιαρτίδη κλπ;

Αντιθέτως, ο Διγενής είχε δώσει εντολή να μην γίνει καμία ενέργεια που θα βλάψει τον Αγώνα και δεν παρασύρθηκε πάρα τις προκλήσεις της Αριστεράς. Επίσης δεν υπάρχει καμία διαταγή κατά την περίοδο 1955-1959 του Διγενή, που να ζήτα εκτέλεση ανθρώπου για τα πολιτικά του φρονήματα. Ο ίδιος ο στρατάρχης Χάρντινγκ δήλωσε ότι: «Δυστυχώς δεν καταφέραμε να παρασύρουμε ποτέ τον Διγενή. Είναι εξαιρετικός στρατιωτικός με τρομερή πειθαρχεία».  

Κλείνοντας, η ΕΟΚΑ δεν δολοφονούσε. Η ΕΟΚΑ εκτελούσε όσους έβλαπταν την οργάνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου