Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Αντιδρούν σε ενδεχόμενο αφαίρεσης της σημαίας ΠενταδακτύλουΗ εκστρατεία συλλογής υπογραφών για να αφαιρεθεί η σημαία του ψευδοκράτους από τον Πενταδάκτυλο ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, δείχνει την πραγματική πρόθεση των Ε/κ, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο “σύνδεσμος φωτισμού της σημαίας στον Πενταδάκτυλο”.

Ο “πρόεδρος” του “συνδέσμου”, Τανζού Μουεζίνογλου ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ότι οι Ε/κ, που σε κάθε ευκαιρία αναφέρονται σε ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, προσπαθούν να κρατούν τους Τ/κ σε απομόνωση, ενώ έκανε αναφορά στις επιθέσεις εναντίον Τ/κ στις ελεύθερες περιοχές, την περίπτωση με την ομάδα παιδιών από τη Σερβία που είχαν έρθει από το αεροδρόμιο Λάρνακας για το φεστιβάλ στις 23 Απριλίου στα κατεχόμενα κ.ά.

Η σημαία του ψευδοκράτους που ίδρυσαν “ώμο με ώμο” (σσ χέρι με χέρι) με την “μητέρα πατρίδα” ως αποτέλεσμα του αγώνα που έδωσαν οι Τ/κ “με ψυχή και αίμα, θα συνεχίσει να κυματίζει στα επουράνια για πάντα”, ανέφερε ο Μουσεζίνογλου καταδικάζοντας την εκστρατεία συλλογής υπογραφών και καλώντας τους Ε/κ “να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίας”.

Σύμφωνα με την Χαλκίν Σεσί, μετά την έναρξη της εν λόγω εκστρατείας με τίτλο “Μετακινείστε την τουρκική σημαία από τον Πενταδάκτυλο” από Ε/κ, στα κατεχόμενα άρχισε η συλλογή υπογραφών με τίτλο “34 χρόνια δεν κατέβηκε, ούτε και θα κατεβεί”. Την εκστρατεία ξεκίνησε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ιστοσελίδα “Babutsa dikeni” (Το αγκάθι του παπουτσόσυκου) μέσω της σελίδας www.change.org όπου υπάρχει από την περασμένη εβδομάδα και η εκστρατεία των Ε/κ.

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/429711/antidroun-se-endexomeno-afairesis-tis-simaias-pentadaktylou#.dpuf


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου