Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

Κύπριοι απαίσιοι βασανιστέςΣτον αγώνα της ΕΟΚΑ οι Έλληνες της Κύπρου δεν διάλεξαν μόνο τη μεριά του Εθνικού συμφέροντος και της Ένωσης, αλλά κάποιοι διάλεξαν τη μεριά των Βρεττανών και των πλουσιοπάροχων ανταμοιβών. Πιο κάτω θα σας παρουσιάσουμε 4 Έλληνες Κύπριους βασανιστές των αγωνιστών το 1955-1959.


Γεώργιος Ησαΐας: Βοηθός και μυστικός σύμβουλος του κάθε υπευθύνου στο Special Branch. Ήταν διερμηνέας των προδοτών που δεν ήξεραν Αγγλικά. Κατά τις ανακρίσεις φορούσε πάντα μάσκα και μισούσε φανατικά την ΕΟΚΑ.
 
Αγάπιος Παπακωνσταντίνου: Ανθυπαστυνόμος σύμβουλος τους C.I.D. και του Special Branch. Ήταν τα δεξί χέρι του ΒURGE και ήταν αμείλικτος άτεγκτος εναντίον των αγωνιστών.
 Απόστολος Παπακωνσταντίνου: Βοηθός επιθεωρητής της Αστυνομίας. Ήταν υπεύθυνος του C.I.D. Λάρνακας και έτρεφε μεγάλο μίσος για την ΕΟΚΑ. Γρονθοκοπούσε συνεχώς κρατούμενος αγωνιστές χωρίς λόγο ακόμη και μπροστά από δικαστές.Κυριάκος Κυρίλλης: Γνωστός προδότης του αγώνα και στενός συνεργάτης του αρχηγού του Special Branch. Δρούσε ως κουκουλοφόρος στα κέρφιου και βασάνιζε αγωνιστές με τους πιο χυδαίους τρόπους στα κρατητήρια.
 
Όλοι τους σε μια φωτογραφία. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου