Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017

Μαζεύει υπογραφές το ΑΚΕΛ για να μην γίνει το μνημείο του Διγενή στην Λεμεσό

Σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ, αναφέρει ότι προχωρεί σε συλλογή υπογραφών κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού για την παραχώρηση άδειας για ανέγερση μνημείου του Γεώργιου Γρίβα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρετε στην ανακοίνωση » η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ ανακοινώνει την έναρξη ηλεκτρονικής εκστρατείας συλλογής υπογραφών σε παγκύπρια κλίμακα, κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού για την παραχώρηση άδειας για ανέγερση μνημείου του Γεώργιου Γρίβα».
«Θεωρώντας την εν λόγω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού ως μία ακόμη προσπάθεια δικαίωσης της προδοσίας, εξαγνισμού του Γρίβα και δημιουργίας διχασμού και πόλωσης ανάμεσα στην κοινωνία, η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ καλεί όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στην εκστρατεία και να υποστηρίξουν με την υπογραφή τους το ακόλουθο ψήφισμα:
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού για παραχώρηση άδειας ανέγερσης μνημείου του Γεώργιου Γρίβα είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα. Πρόκειται για άλλη μία προσπάθεια παραχάραξης της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου, η οποία συνιστά βάναυση πρόκληση έναντι της συλλογικής μνήμης του λαού μας, αλλά και της ιστορικής αλήθειας.
Πρωτίστως, όμως, αποτελεί πρόκληση για τους χιλιάδες συγγενείς των πεσόντων και των αγνοουμένων. Για τους χιλιάδες πρόσφυγες. Τους εκατοντάδες αντιστασιακούς.
Τα αποτελέσματα της προδοτικής δράσης του Γρίβα είναι σε όλους γνωστά και δεν χρειάζονται μνημεία για να τα αναδεικνύουν. Ακόμη αντικρίζουμε τη σημαία της κατοχής στον σκλαβωμένο Πενταδάκτυλο.
Η υπογραφή του ψηφίσματος δεν μπορεί, βέβαια, να υποκαταστήσει την απαιτούμενη συλλογική αγωνιστική δράση ενάντια στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού. Αποτελεί, όμως, ένα μικρό λιθαράκι ενάντια στη δρομολογούμενη απόφαση/πρόκληση κατά του δημοκρατικού κόσμου.
Υπογραμμίζουμε ότι όσο εξαρτάται από όλους εμάς, αυτή η παραχάραξη δεν θα περάσει. Δεν θα αφήσουμε την σκόνη της λήθης που κάποιοι σκόπιμα σηκώνουν να σκεπάσει τα μυαλά και τις συνειδήσεις των ανθρώπων. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, μαζί με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, για να κρατηθεί ζωντανή η ιστορική αλήθεια. Γιατί μόνο αυτή μπορεί να βοηθήσει να μην επαναλάβουμε στο μέλλον τα ίδια λάθη και να μην ξαναζήσουμε τραγωδίες».
 Πηγή:  http://www.laimitomos.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου