Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017

Ένα τέλειο άρθρο..

Tου Αριστείδη Παναγίδη

Διάβασα στον Φιλελεύθερο της 23ης Οκτωβρίου 2017 ένα ανερμάτιστο και δυσνόητο άρθρο- ανοικτή επιστολή της Πωλίνας Άνιφτου που, ενώ, υποτίθεται, απευθύνεται στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταλήγει να είναι ένας οχετός ύβρεων κατά του αρχηγού της ΕΟΚΑ Γεωργίου Γρίβα Διγενή.

Αρχικά μας αναφέρει ότι κάπως έτσι έφτασε στην αποστολή αυτής της επιστολής προς τον πρώτο πολίτη της χώρας, που η Δημοκρατία καταλύθηκε από τον Γρίβα χωρίς να μας γράφει πουθενά πως.

Νομίζω ότι εννοεί ότι η Δημοκρατία καταλύθηκε από τον Γρίβα με το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου1974 που πραγματοποιήθηκε από μια μεγάλη μερίδα χουντικών αξιωματικών που υπηρετούσαν στην Εθνική Φρουρά και στην ΕΛΔΥΚ, και τα όποια υπολείμματα της ΕΟΚΑ Β’. Ο Γρίβας ήταν νεκρός ήδη από τις 28/1/1974, και τον έλεγχο της ηγεσίας της ΕΟΚΑ Β’ απέκτησε ο δικτάτορας Δημήτρης Ιωαννίδης, αφού στο διάστημα των πέντε αυτών μηνών άλλαξαν στην ηγεσία της οι πιο κάτω : Γ. Καρούσος, Λ. Παπαδόπουλος Στ. Σταύρου, Κ. Κωνσταντίνου, Κρ. Χριστοδουλίδης και άλλοι. Πώς κατέλυσε ο Γρίβας τη Δημοκρατία;
Στη συνέχεια η κυρία Άνιφτου αναφέρει ότι ο Γρίβας κατέλυσε τη δημοκρατία, αν και νεκρός, δυο φορές. Για την πρώτη φορά κατάλαβα ότι εννοεί το πραξικόπημα. Για τη δεύτερη προσπαθώ να καταλάβω ακόμη.

Και στη συνέχεια εκπλήττεται γιατί αυτοί οι αλλόκοτοι δεξιοί ζητούν την ανέγερση μαυσωλείου από το ταμείο του κράτους. Η παραπληροφόρηση, τα χονδροειδέστατα ψεύδη, το μίσος και η μισαλλοδοξία στο απόγειό τους προσπαθώντας η κυρία αυτή, που είναι και υποψήφια διδάκτωρ Γεωπολιτικής, να ικανοποιήσει τις κομματικές επιδιώξεις κάποιων. Και παρασιωπά το γεγονός ότι το μόνο που ζητήθηκε από τον Δήμο Λεμεσού ήταν η άδεια ανέγερσης μνημείου και όχι μαυσωλείου, όπως αναφέρει.

Ακόμη, το μνημείο θα αναγερθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Ιδρύματος Γεωργίου Γρίβα Διγενή και με οικονομικούς πόρους του ιδίου του Ιδρύματος που ειρίσθω εν παρόδω είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που εδρεύει στην Ελλάδα και εκεί δεν τυγχάνει της αντιμετώπισης που έχει στην Κύπρο.

Ακολούθως, η κυρία μάς πληροφορεί ότι ο Γρίβας επιλέγηκε για να έρθει στην Κύπρο, όχι γιατί ήταν γνωστός για τον πατριωτισμό του, αλλά γιατί ήταν συνεργάτης, άκουσον –άκουσον, των Γερμανών, των Άγγλων, των ταγματασφαλιτών και των φασιστών. Από ποιον επελέγη δεν μας αναφέρει. Ή δεν γνωρίζει ή δεν την ενδιαφέρει.

Στη συνέχεια, όμως, αναιρεί τα περί επιλογής, και διατείνεται ότι εστάλη δια της βίας λόγω της οργής του ελληνικού λαού, που πέντε χρόνια μετά, η Βουλή των Ελλήνων, ομόφωνα, τον ανακήρυξε άξιο τέκνο της Πατρίδας, μόνον αυτόν και τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Ο Γρίβας απαγόρευσε στους Ελληνοκυπρίους αριστερούς να συμμετέχουν στον αγώνα. Τίποτε ψευδέστερο. Ο Βάσος Λυσσαρίδης, νυν επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ και τότε δημοτικός σύμβουλος στη Λευκωσία με τη σημαία του ΑΚΕΛ, παραιτήθηκε και αποχώρησε από το κόμμα, προκειμένου να ενταχθεί στην ΕΟΚΑ. Μέσα στο πάνθεο των ηρώων της ΕΟΚΑ υπάρχουν και εργάτες μέλη της ΠΕΟ, τη στιγμή που η ηγεσία του Ελληνικού κομμουνισμού πρόδιδε στους Άγγλους το όνομα του αρχηγού της ΕΟΚΑ ( ίδε ομιλία του Ζαχαριάδη στο ραδιόφωνο του ΚΚΕ στις 22/4/1955)
Να σημειώσω ότι η ηγεσία του ΑΚΕΛ εξορίστηκε από τους Άγγλους στο Λονδίνο, όπου ελεύθερα, δραστηριοποιήθηκαν στους κόλπους συγκεκριμένου Βρετανικού πολιτικού κόμματος, τη στιγμή που οι εξόριστοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ σάπιζαν στις βρετανικές φυλακές.

Επειδή από τα υπόλοιπα γραφόμενα της αρθρογράφου δεν κατάλαβα, με το φτωχό μυαλό μου, τίποτε θα σταματήσω εδώ, ελπίζοντας στην εκ Θεού φώτιση για να τα κατανοήσω.

Και όσον αφορά στο ΑΚΕΛ που αντιδρά έντονα στην ανέγερση αυτού του μνημείου, δεν περιμένω τίποτε λιγότερο. Δεν περιμένω τίποτε λιγότερο, από ένα κόμμα που διακηρύσσει ότι είναι προοδευτικό, ηθικό και έντιμο ενώ οι πράξεις του αγγίζουν τα όρια της μισαλλοδοξίας, του σκοταδισμού και της ανηθικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου